نسیم خبری

نسیم خبری

نسیم خبری

نسیم خبری

کلمات کلیدی

۱۴ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

۲۹
ارديبهشت ۰۰

هنگامی که به تاریخ برگزاری امتحانات نهایی نزدیک می‌شویم، بزرگ‌ترین دغدغه اکثر دانش آموزان نحوه درس خواندن و موفقیت در این آزمون‌ها است. برای موفقیت در زمینه آموزشی «برنامه ریزی» اهمیت زیادی دارد. با توجه به اینکه حجم درس‌ها در پایان سال بیشتر می‌شود، یک برنامه ریزی تحصیلی درست کمک می‌کند تا دانش آموزان در کنار تفریح و استراحت، تمام دروس خود را با اولویت بندی مشخص به‌طور کامل مطالعه کنند. در ادامه این مقاله در خصوص برنامه ریزی امتحانات نهایی صحبت بیشتری خواهیم کرد پس همراه ما باشید.

 

نحوه صحیح برنامه ریزی امتحانات نهایی

دانش آموزان می‌توانند یک برنامه ریزی کلی و یک برنامه ریزی جزئی داشته باشند. در برنامه ریزی کلی اولویت‌های درسی و زمان‌های مطالعه به‌طور کامل مشخص می‌شود. در برنامه‌ریزی جزئی دانش‌آموزان موظفند به‌صورت روزانه و دقیق برای هر ساعت خود برنامه ریزی کنند. برای طراحی یک برنامه ریزی صحیح طبق مراحل زیر عمل کنید.

 

                   ·قبل از شروع مطالعه اقدامات زیر را انجام دهید

                    ·تعیین هدف: ایجاد یک انگیزه مثبت هنگام درس خواندن محرکه خوبی خواهد بود و ترس از کمبودها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. هدف گذاری به شما کمک می‌کند تا به ارزشمندی و توانایی‌های خود بیشتر توجه کنید.

 

                    ·تعیین مدت زمان لازم برای مطالعه هر درس: شما می‌توانید ۲۴ ساعت شبانه روز را به سه بخش اصلی صبح تا ظهر، از ظهر تا شب و از شب تا صبح تقسیم کنید؛ سپس با در نظر گرفتن زمان‌های استراحت و کارهای جانبی، زمان مفید مطالعتان را مشخص کرده و بر اساس آن برنامه ریزی امتحانات نهایی خود را انجام دهید. بهتر است به این نکته دقت داشته باشید که یادگیری برخی از دروس استدلالی و عمیق مانند آمار و ریاضیات در اوایل صبح، یادگیری برخی از دروس نظری مانند فلسفه_منطق یا زیست شناسی در بازه ظهر و خواندن دروس دستوری و نظری صرف مانند زبان انگلیسی یا ادبیات فارسی در بازه شب بهتر است.

 

 

                    ·انتخاب یک محیط مناسب برای مطالعه

 

                    ·تعیین دقیق مقدار مطالعه‌ای که در روز باید انجام شود.

 

 

                    ·اجتناب از اضطراب‌های بیش از حد، تخیلات غیرواقعی و پر بودن معده: هنگام مطالعه گرسنگی بیش از حد فرایند یادگیری را به هم می‌ریزد. با توجه به اینکه در طول مطالعه قند خون دانش‌آموزان تا حدی کاهش می‌یابد، خوردن تنقلات طبیعی مانند کشمش علاوه بر این که مانع از کاهش قند خون می‌شود روی حافظه تأثیر مثبت می‌گذارد. در زمان مطالعه از مصرف لبنیاتی مانند ماست یا دوغ که منجر به خواب آلودگی می‌شود خودداری کنید تا کیفیت مطالعه شما حفظ شود.

 

                   ·اصولی که دانش آموزان هنگام مطالعه باید به آن پایبند باشند

                    ·افزایش تمرکز و حفظ آرامش

                    ·دوری از محیط‌های پر سر و صدا، دورهمی‌های خانوادگی یا صدای بلند تلویزیون

                    ·یادداشت برداری از نکات مهم کتاب‌های درسی

                    ·سؤال پرسیدن از خود

                    ·عدم تمرکز بر افکار منفی و متمرکز کردن ذهن روی مطالعه دروس

                    ·تعین زمان استراحت در طول مطالعه: معمولاً در هر ۱ ساعت یا ۴۵ دقیقه بهتر است ۵ دقیقه را به استراحت خود اختصاص دهید.

                    ·علامت گذاری مهم‌ترین بخش‌های کتاب برای مرور سریع و مجدد آن‌ها

 

دانلود برنامه امتحان نهایی خرداد ۱۴۰۰ از طریق لینک زیر :

https://canvas.ucsc.edu/eportfolios/728/Final_exam

 

                   ·اقدامات لازم بعد از مطالعه

بعد از اتمام مطالعه، تکرار و مرور آموخته‌ها اهمیت زیادی دارد. در این مرحله شما می‌توانید برای سنجیدن بهتر خود با اعضای خانواده یا دوستانتان مباحثه کنید.

 

نکات مهمی که هنگام برنامه ریزی باید به آن‌ها توجه کنید

                    ·هنگامی که اقدام به برنامه ریزی امتحانات نهایی خودتان می‌کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که بین شما و دیگر دوستانتان از لحاظ میزان هوش، شرایط و امکانات یا عادت‌های مطالعه‌ای تفاوت‌های زیادی وجود دارد؛ به همین علت متناسب با شرایط خودتان برنامه ریزی کنید.

                    ·برای طراحی یک برنامه‌ریزی بهتر می‌توانید با افراد متخصص و با تجربه‌ای که شناخت بهتری از روحیات شما دارند مشورت کنید.

                    ·وقتی مطابق با ساعات درسی تعیین شده مطالعه کنید ذهن شما به این روند عادت کرده و بعد از گذشت مدتی در همان ساعت تعیین شده دروس را بهتر یاد می‌گیرد.

                    ·مدت زمان مطالعه و میزان یادگیری رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند به همین علت در روزهای قبل از امتحان برای مطالعه خود زمان کافی گذاشته و روز قبل را صرفاً برای مرور کردن بگذارید.

                    ·در برنامه ریزی خود حتماً زمان‌های مشخصی را برای انجام کارهای مورد علاقه یا تفریحاتتان بگذارید تا درس خواندن مداوم شمارا خسته و دل‌زده نکند.

 

کلام آخر

بعد از برنامه ریزی امتحانات نهایی شما باید منابع اصلی مطالعات خود را مشخص کنید. منبع مطالعاتی تمام دانش‌آموزان «کتاب‌های درسی» است که مطالعه دقیق آن‌ها به شما کمک می‌کند نمره کامل در آزمون را به دست آورید. طراحان سؤال معمولاً در هر درسی به برخی از نکات تأکید بیشتری دارند. مطالعه نمونه سؤالات امتحانات نهایی سال‌های قبل به شما کمک می‌کند تا این نکات مهم را بهتر تشخیص دهید.

 

لینک دانلود سوالات نهایی دوازدهم خرداد 1400 :

https://p30konkor.com/%d8%a7%d9%85%d8%aa%d8%ad%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%aa-%d8%af%d9%88%d8%a7%d8%b2%d8%af%d9%87%d9%85-%d8%ae%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%af-%db%b1%db%b4%db%b0%db%b0/

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۵:۴۷
محمد قادری
۱۲
ارديبهشت ۰۰
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۰۱:۵۶
محمد قادری
۱۲
ارديبهشت ۰۰
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۰۱:۵۵
محمد قادری
۱۲
ارديبهشت ۰۰

بسیاری از بزرگان شب‌های ماه رمضان را بیدار می‌ماندند و نمی‌خوابیدند، هرچند نزد ما تقریباً واضح است که شب بیست و سوم ماه رمضان، شب قدر است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، یکی از نعمت‌های بزرگی خدای متعال به ما انسان‌ها در طول زندگی‌مان عنایت فرموده، فرصت استفاده و بهره بردن از شب قدر در ماه رمضان است؛ شبی که مقدرات در طول یک سال از سوی خداوند متعال تعیین شده و اعمال و مقدرات ما به دست مبارک حضرت صاحب‌الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می‌رسد. تمام توفیقات، بلاها، رویدادهای مهم، مرگ، زندگی، بیماری و هر آنچه در طول یک سال قرار است در زندگی خود شاهد باشیم و با آن مواجه شویم، در این شب مهم تعیین می‌شود. از این جهت خوب است که اهمیت شب قدر را در کلام بزرگان جست‌وجو کنیم تا با اهمیت آن بیشتر آشنا شویم.

خبرگزاری تسنیم بخش‌هایی از سخنان آیت‌الله‌العظمی محمدتقی بهجت رحمه‌الله علیه را مورد بازخوانی قرار داده تا اثرات و اهمیت والای شب قدر، مورد توجه دوباره مردم قرار بگیرد. لازم به توضیح است که سخنان این عالم بزرگوار و حکیم به تائید دفتر آن عالم جلیل‌القدر رسیده است.

شب بیست و سوم ماه رمضان شب قدر است

بسیاری از بزرگان شب‌های ماه رمضان را بیدار می‌ماندند و نمی‌خوابیدند، هرچند نزد ما تقریباً واضح است که شب بیست و سوم ماه رمضان، شب قدر است. ولی اول ماه باید قدری دقت شود که اول ماه دقیقاً تشخیص داده شود.

مرحوم آقای طباطبایی (علامه سید محمدحسین طباطبایی رحمةالله) هم همین‌طور بود و شب‌های ماه رمضان بیدار بود. در کربلا هم بوده‌اند کسانی که شب‌های رمضان نمی‌خوابیدند، حتی از بعضی‌ها نقل می‌کردند که قعده (جلسه گفت‌وگو و شب‌نشینی) می‌گرفتند و صحبت می‌کردند تا خوابشان نبرد.

چگونه دعا کنیم که مستجاب شود؟

استجابت دعا شرطش توبه است. اگر شرایط دعا جمع باشد، استجابت دعا حتمى خواهد بود. البته استجابت به این معنا نیست که تا دعا کردیم فوراً نتیجه‌اش را ببینیم، بلکه گاهى استجابت بعد از دعاى خاص خالص و مُخلَص می‌شود که جزو اخیرِ علّت تامّه است. ما باید دعا کنیم تا توفیق حال دعا را پیدا کنیم.

جهت دعا این امور لازم است:

1. ثنا و تعظیم و تمجید ساحت مقدس حضرت حق تبارک و تعالى؛

2. اقرار به گناهان و اظهار ندامت از آن، که تقریباً به منزله  توبه یا ملازم آن است؛

3. صلوات بر محمد و آل محمد علیهم السلام، که وسیله و واسطه  فیض هستند؛

4. بکا و گریه، و اگر نشد تباکى، ولو خیلى مختصر.

و بعد از این‌ها درخواست حاجت که در این صورت، برآورده شدن حاجت برو برگرد ندارد. البته اگر این مطالب در سجده باشد، مناسب‌تر است و تأثیر بکا در این میان به جایى می‌رسد که در عمل ام داوود و نیز در قنوت وتر آمده: «فَإِنَّ ذلِکَ عَلامَةُ الْإجابَةِ؛ این نشانه  مستجاب شدن است.» یعنى راه تکوینى به خدا و ارتباط با غیب است، البته براى کسى که این مطالب را باور کند.

راه خلاص از گرفتاری‌ها منحصر است به دعا کردن در خَلَوات براى فرج ولی‌عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف. نه دعاى همیشگى و لقلقه  زبان و صِرف گفتن «عَجِّلْ فَرَجَهُ»، بلکه دعاى با خلوص و صدق نیت و همراه با توبه. ما خود را از اطرافیان و دوستان آن حضرت می‌دانیم؛ ولى در این امر، یعنى دعا براى تعجیل ظهور او مسامحه می‌کنیم!

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۰۱:۵۴
محمد قادری
۱۲
ارديبهشت ۰۰
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۰۱:۵۴
محمد قادری
۱۲
ارديبهشت ۰۰
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۰۱:۵۳
محمد قادری
۱۲
ارديبهشت ۰۰
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۰۱:۵۳
محمد قادری
۱۲
ارديبهشت ۰۰
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۰۱:۵۲
محمد قادری
۱۲
ارديبهشت ۰۰
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۰۱:۵۱
محمد قادری
۱۲
ارديبهشت ۰۰
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۰۱:۵۱
محمد قادری